Spar på strømmen i den kolde og mørke tid

ElsparerådSommeren er knapt nok gået på hæld, før mørket kommer snigende allerede tidligt på aftenen. Samtidig falder temperaturen, og vi begynder at skrue op for varmen og tænde mere lys, og så stiger vores elforbrug og CO2-udledningen.

Her finder du en lille guide til, hvordan du nemt kan spare på strømmen i vinterhalvåret

Spar på strømmen – Sådan gør du:

Dæmp belysningen med en lysdæmper

Behovet for lys varierer alt efter vaner og mønstre i familien. En 60 watts pære behøver ikke altid brænde på fuldt blus. Når I fx. ser TV kan det være en rigtig god ide at dæmpe lyset i lampen. Det gør både belysningen mere hyggelig og samtidig begrænser det strømforbruget. Udvalget er stort og du kan få en lysdæmper til at sætte på ledningen, i stikkontakten – eller du kan få en stikkontakt med lysdæmper.

Tænd lyset der hvor I er

Der er ingen grund til at lyset brænder i de rum, hvor I ikke er. Eksempelvis gangarealer er ofte belyst unødigt. Det er dog meget nemt at gøre noget ved med en bevægelsessensor, der tænder lyset, når der er bevægelse i rummet. Det samme gælder på badeværelset og påklædningsrummet. Her opholder folk sig sjældent længe af gangen, og særligt i hjem med børn, kan lyset kommet til at brænde unødigt.

Regulér den udendørs belysning.

Det er vigtigt med belysning udendørs. hvis det er mørkt i indkørslen eller på havegangen, er det svært at se for sig, når man skal finde døren, og det gør det lettere for ubudne gæster, at bevæge sig rundt i mørket. Her kan det være en ide at kombinere en bevægelsessensor og en timer eller et skumringsrelæ. Timeren sørger for, at huset er belyst i de tidlige mørke timer og sensoren sører for, at der er lys, når der ellers er behov for det – hvis man fx. kommer hjem sent.

Tag varme strømper på

Det virker ret primitivt, og det sparer ikke på belysningen – men det får rummet til at føles varmere, og man er derfor ikke så tilbøjelig til at skrue helt så meget op for varmen. Det er jo også ret hyggeligt at putte sig under en plaid på sofaen, så sænk blot temperaturen et par grader i huset. Miljøet vil være dig taknemmelig.

Invester i en varmepumpe

Godt nok er en god varmepumpe en økonomisk udskrivning for mange, men det er kun i det korte perspektiv. En varmepumpe af almindelig god kvalitet er økonomisk tjent ind i løbet af ca. 2-3 år. Den ideelle varmepumpe kan ni-doble den energi den tilføres, så selvom du umiddelbart bruger mere strøm ved at installere en varmepumpe, så får du til gengæld en masse varme, og kan derfor stadig få væsentlige energibesparelser. Varmepumper er særdeles populære og sælges til alle boligtyper, men de er et særligt godt supplement til boliger med elvarme.

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til hvordan du let kan spare på strømmen, eller har du købt et produkt som du skal bruge hjælp til, så ring til os. Vi er ved telefonen, og vores dygtige personale er altid klar til at hjælpe.

Du kan altid ringe på 70 200 049 eller skrive til os på mail info@elvvs.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *