Sokler på sparepærer – kend forskellen

Er du nogensinde kommet hjem med forkerte lyspærer? Det kunne for eksempel være pærer med en stor sokkel, men din lampefatning er til små sokler. Det er frustrerende, når man står med sparepærer, der ikke passer til lampen og butikkerne har lukket.

Der sker ofte det, at pærerne ryger ud i skabet, indtil du en dag får brug for denne pæretype. Skaden er ikke større end ærgrelse, og så dét at du selvfølgelig stadig ikke kan få skiftet pæren. Slut med det. Vi vil have lys i lampen!

Sokkeltyper og hvordan du nemt kender forskel på dem

ELVVS bringer her en nem guide til sparepærer, så du fremover kender forskel på dem!

Vi tager udgangspunkt i de fire mest brugte sparepæresokkeltyper. De kaldes E14, E27, G9 og GU10.

Sparepærer til lille og stor fatning

E14 og E27 kender du sandsynligvis. De bliver dog oftere omtalt som pærer med henholdsvis lille og stor sokkel. Det er de klassiske lyspærer som skrues i. E står for Edison (Thomas Edison opfandt glødepæren). Tallet, der følger efter E, angiver soklens bredde i millimeter. Smart ik’?

G9 og GU10 til mindre armaturer og spots

Selvom skruepærer er mest udbredt, så er brugen af G9 og GU10 elsparepærer absolut også udbredt. Disse to har ikke gevind på soklen, som det fremgår af billedet. De benyttes meget ofte i mindre armaturer og til spotbelysning.

Artiklen fortsætter under billedet…

Sparepærer og sokler

Spørgsmål om energisparepærer? Lad os hjælpe

Vi har nu gennemgået de fire mest gængse typer sparepærer og deres sokler. Med tiden vil der sandsynligvis dukke flere typer op, og så vil vi opdatere både denne artikel og ikke mindst billedet. Men billedbevis er der særligt nemt at kende forskel.

Sidder du nu med spørgsmål om, hvilken sparepære du skal vælge, så ringer du til os på 70 200 049 eller skriver på info@elvvs.dk. Vi svarer gerne på dine spørgsmål.

Find vores udvalg af sparepærer her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *