Røgalarmer: simple råd om placering, brug og vedligehold

røgalarm i funktion - køb røgalarmer hos ELVVSRøgalarmer fås med forskellige features og til mange forskellige priser. I dette indlæg får du hjælp til at vælge den røgalarm, der passer til dit hjem.

Hos ELVVS finder du et stort udvalg af røgalarmer. Vi har blandt andet både optiske, trådløse og ikke mindst klassiske røgalarmer. På den måde har du de bedste forudsætninger for at vælge den eller de røgalarmer, der passer til netop din bolig.

Sørg for at din røgalarm er placeret, så den har gode betingelser for at blive aktiveret af røg og så alle i hjemmet kan høre den. Det betyder, at den skal placeres højt og meget gerne i loftet.

Den bedste placering for røgalarmer er i loftet

Det kan dog være en god ide ikke at placere røgalarmen i køkken eller badeværelse, da chancen for falske alarmer er stor netop i disse rum. Falske alarmer er når du f.eks. har røg i køkkenet under madlavningen. Sådan noget som stegt flæsk kan eksempelvis godt udvikle en del røg og em, og det kan sagtens være nok til at aktivere alarmen.

Får du en falsk alarm, så LAD VÆRE MED AT TAGE BATTERIERNE UD AF RØGALARMEN! Forsøg derimod at vifte i området umiddelbart ved røgalarmen. Når der ikke detekteres røg mere, vil røgalarmen stoppe.

Er du i tvivl, så sæt en ekstra røgalarm op og lav dem gerne serieforbundet og sammenkoblet, så de alle aktiveres ved røgudvikling. Det kan redde liv, hvis uheldet er ude.

3 simple råd til en velfungerende røgalarm

Når du har opsat din røgalarm, er der tre simple råd, du bør følge. Gør du det, har du en velfungerende røgalarm.

  1. Test månedligt om din røgalarm virker
  2. Skift batteriet i røgalarmen en gang om året – vær obs på om røgalarmen bipper. Det er typisk en indikator for at batteriet trænger til at blive skiftet
  3. Når du skifter batteriet, skal du også rengøre røgalarmen. Snavs i og omkring alarmen kan nedsætte funktionsdueligheden

Hos ELVVS finder du både billige og knapt så billige røgalarmer, idet vores sortiment har stykpriser fra 50 kr. og op. Du finder naturligvis også tilbehør til røgalarmerne her.

Du finder vores røgalarmer her.

Billedet i toppen er lånt på beredskabsinfo.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *