LK FUGA – Danmarks mest populære stikkontakt

LK FUGA Hardline Deco rød i køkken

FUGA stikkontakter fra LK – det tidligere Lauritz Knudsen – er historien om, hvordan en stikkontakt kan revolutionere hele den samlede danske elbranche.

Men hvordan kunne dét nu være? Jo, der skete følgende…

I 1981 var Lauritz Knudsen A/S så heldige at have designer Jørgen Juhl i folden, og en af hans opgaver blev at gentænke den helt almindelige og til dels kedelige stikkontakt. Og det gjorde han så sandelig også.

Det var nemlig ikke kun designet og udseendet, der fik en overhaling. Hele produktions- og konstruktionsprocessen blev også gentænkt, hvilket gør, at det hele arbejder sammen, og rammer den der højere enhed, som er så sjælden.

Stikkontakten fra LK satte en ny standard i elbranchen

FUGA’s stikkontakter var revolutionerende i den forstand, at det grundlæggende var en helt ny konstruktion med en forbedret afbrydermekanisme, og da serien af FUGA stikkontakter var modulbaseret, så blev selve installationen mere fleksibel og det – sammen med de skrueløse klemmer – gjorde den til et hit hos elektrikerne.

I sidste ende blev netop det, at stikkontakterne var nemme at arbejde med og installere, det der gjorde, at FUGA stikkontakten dannede skole for en helt ny standard i elbranchen.

LK Fuga hardline deco klar i badeværelsel - køb på elvvs.dkLK = stikkontakternes svar på Apple, Inc

Faktisk kan der trækkes paralleller fra den måde, som designteamet minutiøst gik til opgaven, og til den måde som den verdenskendte elektronikgigant Apple også præsenterer sine produkter. Apple lader selve udpakningen af sine produkter være en del af oplevelsen, og i samme stil sørgede Jørgen Juhl for at klikket, når du tænder eller slukker en FUGA stikkontakt, giver det helt rigtige klik.

Nu er det over 30 år siden at FUGA kontakten første gang så dagens lys, og den findes stadig på det danske elmarked. LK har formået at følge med tiden, og det kan de på mange måder takke Jørgen Juhl og FUGA stikkontakten for. Den har været gennem en kontinuerlig udvikling og findes nu i flere forskellige serier/designs og farver.

Her blev kimen til foreningen mellem hverdagsfunktionalitet og unikt design nemlig lagt. Noget som LK med stor succes har fulgt op på i årene, der er gået siden da.

Men hvilke FUGA stikkontakter findes der så i 2016, og kan FUGA kontakten overhovedet følge med konkurrenterne og fastholde sin popularitet? Læs videre, så får du svaret.

FUGA kontakter har udviklet sig meget siden 1981

I dagens Danmark tilbyder LK FUGA stikkontakter i forskellige udtryk. Her får du den korte gennemgang, så du nemt kan vælge den stikkontakt, der passer til dig.

Du kan få 3 forskellige designudtryk og de er:

 • LK FUGA Baseline
 • LK FUGA Softline
 • LK FUGA Hardline

Sidstnævnte findes også i en LK FUGA Hardline Deco version. Det finder du ud af mere om ved at læse videre.

Baseline, Softline eller Hardline – vælg den rette FUGA kontakt

LK FUGA Baseline er den traditionelle FUGA kontakt. Det er denne stikkontakt, der revolutionerede elbranchen i starten af 1980’erne, og den sidder i rigtig mange danske hjem i dag.

LK FUGA Softline byder på afrundede rammer og en super lækker overgang mellem stikkontakt og væg.

LK FUGA Hardline er i den særlige, minimalistiske stil, og med meget stramme og rene linjer.

Ydermere findes der en tilføjelse til sidstnævnte serie. Den hedder LK FUGA Hardline Decor, som har en tyk front på hele 2,5 millimeter og fås i enten metal eller transparent akryl.

LK Fuga Baseline i køkken - køb på ELVVS.dkSilkemat finish og masser af farver

Fælles for disse stikkontakter er den diskrete silkematte finish, som

 1. gør rengøring let
 2. giver øget modstandsdygtighed over for dagligt slid

Samtidig er rammen, som nærmest er blevet en designfunktion i sig selv, måden, hvorpå I kan lade stikkontakten få lidt farve, da den kommer vidt omkring i farvepaletten.

LK FUGA rammerne til Baseline, Softline og Hardline fås i farverne hvid, lysegrå, koksgrå og stålmetallic, og derudover kan du faktisk få Hardline Decor i farverne glasklar grøn, pastelblå, dybrød, børstet stål, poleret messing, lyserød, sort og hvid.

Nogle af disse er bestillingsvarer her hos ELVVS, men vi skaffer dem naturligvis gerne til dig.

LK opgraderer serien af FUGA afbrydere

I december 2015 fortalte LK, at bl.a. LK FUGA afbryderne vil gennemgå en omfattende opgradering. Nogle af stikkontakt produkterne vil i den forbindelse udgå af sortimentet og blive erstattet af nye versioner.

Men hvorfor nu det? Jo, nu skal du bare høre!

Det skal slås helt fast, at LK foretager udskiftningen og opgraderingen for at indføre produkter i endnu højere kvalitet. Det kommer både bruger/slutkunde og elektriker/elinstallatør til gode.

Alle afbrydere vil efter endt opgradering være godkendt til 16 ampere mærkestrøm.

Hvad er mærkestrøm?

Nu undrer du dig måske over, hvad mærkestrøm er for noget, og lad os straks ile med forklaringen. Mærkestrøm er det strømforbrug i ampere, der er markeret på et elapparat.

At LK afbryderne er godkendt til 16 ampere mærkestrøm, giver sammenhæng over hele linjen for LK’s stikkontakter og afbrydere. De nye afbrydere har desuden forbedrede terminaler, som gør montering nemmere.

Under udviklingen af de nye afbrydere har LK arbejdet intensivt med detaljerne, hvilket gør betjeningen mere blød og præcis. Til glæde for alle brugere.

Spørg ELVVS om LK FUGA – du kan både skrive og ringe til os

LK FUGA’s betydning for elbranchen og udbredelsen i de danske hjem har været en regulær game changer, og deres stikkontakter og afbrydere er den dag i dag populær som aldrig før. Prøv selv at se på vores LK FUGA side, som du finder lige her.

Hvis du vil have fat i disse stikkontakter med det samme, så finder du hele vores udvalg af LK FUGA på linket ovenfor, men har du spørgsmål vedrørende LK FUGA stikkontakter og afbrydere, så er du altid velkommen til at kontakte ELVVS.

Du får fat i os ved at skrive en email til info@elvvs.dk eller ved at ringe på telefonnummer 70 200 049. Vi ser frem til at hjælpe dig med at finde den rette LK FUGA kontakt.

Alle rettigheder til billedmaterialet i dette indlæg tilhører Lauritz Knudsen – www.lk.dk.

Comments

 1. Kjeld Nielsen

  Vil lige gøre opmærksom på at den viste kontakt på den rundsendte e-mail ikke er en stikkontakt men blot en afbryder.
  Der skal jo være orden i det man siger og gør ikk’.

  1. Lars

   Hej Kjeld

   Tak for din rettelse, for du har jo fuldstændig ret. Det er en afbryder, og ikke en kontakt, der er afbilledet i nyhedsmailen.

   Vores grafiske afdeling har vist ikke fået nok kaffe i dag. Det får vi rettet op på 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *