Hvad er IHC?

Kort fortalt står IHC for Intelligent House Control, hvilket er en central styring, som gør en elinstallation intelligent, fordi den kan programmeres. Den slags intelligente styringer af bygningsinstallationer kan også kaldes IBI anlæg, Intelligente Bygnings Installationer.

Hvad kan man med IHC?

1. Man kan slukke alt lyse i huset på en gang, når man f.eks. skal ud af døren.

2. Man kan styre sin varme installation, ventilation, udsugning på badeværelse med fugtstyring. kombinere med timer osv.

3. Man kan lave specielle opsætninger af lyset, fks. om natten tænder den ved et tryk på knappen, selv det relevante lyst til toilettet, køkkenet eller hvad man måtte ønske.

4. Man kan lave indbruds forebyggelse, ved at lade lyse tænde og slukke automatisk i huset når man ikke er hjemme.

Hvor kan man lave IHC Installationer

Det kan man teoretisk i alle huse, (Bygninger) nye som gamle, og efter LK (Laurtz Knudsen) introducerede en trådløs variant af deres IHC system, som firmaet kalder IHC Wireless, kan man for alvor under renovering, starte en IHC installation uden at skulle gennemrenovere hele huset på en gang for at få del i intelligent hus control.

Den store fordel med IHC Wireless er, at man ikke behøver ledninger til trykkene, de er med batteri, de kan skrues direkte på væg eller sættes fast med dobbeltklæbende tape, dermed kan en eksisterede installation nemt ændres til IHC.

Man kan ikke i IHC Wireless programmere de mest avancerede funktioner, det kan man dog gøre hvis man ønsker at koble sit IHC Wireless sammen med en IHC controller og det kan gøres når som helst man ønsker dette, Måske efter fleres års renovering af rum for rum eller med det samme. IHC er fremtidens intelligente el installation.

Filed under El

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *