Energibesparelse med LED belysning

LED står for Light Emission Diode og er en lysdiode der er fremstillet af halvledermateriale præcis ligesom den elektriske komponent transistor. Når der kommer strøm igennem dioden, udsender LED dioden elektromagnetisk stråling og det er bølgelængden af strålingen der afgør farven på lyset.

LED teknologien er i mange år udelukende blevet benyttet indeni elektroniske apparater som f.eks. et tv. I et tv sidder der i langt de fleste tilfælde 2 dioder der fortæller om tv’et er tændt eller slukket, disse dioder lyser henholdsvis rød og grøn.

Fordele ved at bruge LED belysning

En LED pære er modstandsdygtig overfor både vibrationer og stød
LED dioder er ikke ligeså følsomme som bl.a. en glødepære, taber du en glødepære er du sikker på at den er gået i stykker, dette er ikke tilfældet med pærer med LED dioder.

Højere levetid end andre typer pærer
En LED diode kan lyse helt op til 11 år, før lysstyrken er halveret. Denne levetid gør det til en særdeles attraktiv form for belysning.

Afgiver ikke varme
Pærer med LED dioder afgiver ikke varme, som man ser det med andre el pærer.

LED pærer tænder på fuldt niveau med det samme
Ligeså snart du tænder for en pærer med LED dioder, får man fuldt udbytte af lyset. Dette skyldes at der ikke er brugt kviksølv, som man ser det i f.eks. lysstofrør.

Energibesparende
I forhold til glødepærer der ofte bruger 40-60 Watt, er LED diodepærer meget billigere i drift. Man får ca. samme belysning ud af en LED pære på 13W, som man får ved at benytte en glødepærer på 100W.

Der er derfor god økonomi i at skifte belysningformen fra gamle pærer til LED belysning i sin bolig. Udover at man sparer penge på sin elregning, sparer man samtidig også besværet med at pæren springer, lige når man har mest brug for det. Den høje levetid på LED belysning, gør at man ikke skal koncentrere sig om at skifte pærer langt ud i fremtiden.

BILLIGE LED PÆRER I GOD KVALITET – KLIK HER

Comments

  1. Bra artikel. Led belysningen blir bättre och bättre. Det går snabbt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *