Automatisk lysstyring i den mørke vintertid

Mørket er stille og roligt begyndt at ligge sig over landet. Dagene bliver kortere og kortere, hvilket betyder at mere og mere at vores dag består af mørke timer. Det betyder at der som regel er ganske mørkt når man forlader sit hjem om morgenen, eller når man kommer hjem fra en lang arbejdsdag.

Derfor kan en lille ting, så som at lyser tænder af sig selv når man kommer hjem, være et stort plus i hverdagen. Med en billig sensor fra elvvs.dk kan denne form for lysstyring nemt opnåes, uden at det bliver tung i omkostninger og arbejdstid.

Sådan en lysstyring kan opsættes ved brug af enten et skumringsrelæ eller en bevægelsessensor. Forskellen på de to er at bevægelsessensoren aktiverer ved bevægelse og at skumringssensoren slår til når dagslyset forsvinder. Det vil sige at med en skumringssensor vil holde lyset tændt så længe lysniveauet er under det man har indstillet sensoren til. Bevægelsessensoren vil der i mod, kun aktivere når sensoren opfanger en bevægelse. Dette gælder dog ikke for dagtimerne, da den måler på lysstyrken og så kun tænder for lyset når det er mørt.

For den pris bevidste er en bevægelses sensor altså et godt valg, da man her kun tænder for lyset når det er nødvendigt. Til gengæld giver skumringssensoren en utrolig god og hyggelig stemning omkring hjemmet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *