GUIDE: Sommerklar med aircondition, klimaanlæg og ventilatorer

bordventilatorSommeren er endelig kommet og varmen har lagt sig henover landet. Derfor er der også rigtig mange der er på jagt efter et godt aircondition anlæg, klimaanlæg eller ventilatorer der kan hjælpe med at nedkøle boligen. I denne artikel vil vi beskrive de forskellige muligheder indenfor aircondition, klimaanlæg og ventilatorer. Det er nemlig ikke ligegyldigt hvad man vælger og hvordan man placere dem i de lokaler man ønsker at have dem i. Derudover er der en række andre faktorer der spiller ind, når det kommer til et godt klimaanlæg og airconditionanlæg.

Bordventilatorer
Der er forfriskende med et frisk pust fra en bordventilator. Bordventilatorer findes i rigtig mange forskellige størrelse, de mest almindelige bordventilatorer har en diameter på ca.30cm. Mange bordventilatorer har forskellige indstillingsmuligheder, dette kunne f.eks. være 3 forskellige hastigheder, derudover har mange bordventilatorer mulighed for at den kan dreje fra side til side eller at blæse i samme retning hele tiden.

Se vores udvalg af bordventilatorer her

Gulvventilatorer

En gulvventilator kan løse problemer med stillestående eller dårlig luft. Du kan flytte rundt på gulvventilatoren og oftest også justere den i højden. De fleste har indstillingsmuligheder for hastigheden og kan dreje omkring 90 grader.
Loftventilatorer
Loftventilatorer er lige sagen, når der er stillestående luft i et lokale. Vores loftventilatorer har en diameter på 130 cm. Nogle har snoretræk og andre har fjernbetjening. Dem med snoretræk sidder typisk tæt op til loftet. Bladene på nogle loftventilatorer kan vendes og drejes, så der er forskellig effekt af ventilationen. Desuden kan rotationsretningen ændres, og der kan indstilles til forskellige hastigheder.

Se vores udvalg af gulvventilatorer her

Aircondition og klimaanlæg
Aircondition regulerer temperaturen løbende, hvor et klimaanlæg ved hjælp af en termostat holder temperaturen jævn på det antal grader du ønsker. 
Fordelen med et klimaanlæg er, at termostaten, der hele tiden holder temperaturen på det niveau du bestemmer, hvilket f.eks. kunne være 22 grader. 
For at et klimaanlæg eller aircondition kan følge med, er det vigtigt at de har en størrelse der er bygget til at holde afkøle, opvarme eller holde temperaturen i de lokaler det er opsat i. Vælger man et anlæg, der er for lille, vil det selvfølgelig ikke have samme effekt, som hvis man vælger et anlæg der er bygget til de antal rum eller kvadratmeter man har.

COP-værdi for klimaanlæg
COP er forkortelsen for Coefficient Of Performance og angiver forholdet mellem den varme, du får, og hvor meget strøm du bruger, dette er utrolig vigtigt at kigge på, når man skal have et nyt klimaanlæg, da et billigt anlæg ofte er dyre i længden end hvis man køber et dyrt og strømbesparende anlæg.

Se vores udvalg af klimaanlæg og airconditionanlæg her

Mobile klimaanlæg

Har du et midlertidigt behov for et klimaanlæg, eller ønsker du kun at have anlæget tændt i det rum du befinder dig i, så er et mobilt klimaanlæg helt sikkert et rigtig godt valg. Fælles for alle mobile klimaanlæg er at de er utrolig lette at flytte rundt på og er i langt de fleste tilfælde forsynet med hjul i bunden.

Se vores udvalg af mobile klimaanlæg her

Uanset om du ønsker at investere i en ventilator, aircondition eller et klimaanlæg, så er det utrolig vigtigt at du placere dem på den mest hensigtmæssige måde, sådan så varmen eller kulden udnyttes på den bedst mulige måde. Det er ikke sundt at befinde sig i et rum hvor der er træk, derfor bør ventilatorer ikke indstilles til at blæse direkte på mennesker, men derimod spredt udover rummet man ønsker nedkølet. Det er ligeledes vigtigt at man rengøre både ventilatorer, aircondition og klimaanlæg ofte, sådan så man er sikker på at man får sund og ren luft ind i rummet.

Comments

  1. Tanya Christensen

    er der lovpligtige eftersyn på aircondition anlæg i virksomheder????? Hvor tit og hvor kan jeg evt finde mere oplysning om dette?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *